Grahamka zapieczona z twarogiem, bananem, cynamonem i miodem. Reszta bułki z twarogiem i dżemem malinowym.
Przepis na jedną porcję:
- Spora grahamka
- ok, 50-60g twarogu (2 spore łyżki)
- mały banan lub 1/2 dużego
- szczypta cynamonu
- łyżeczka miodu
Banana i twaróg rozgnieść widelcem, łącząc w jedną masę, Dodać cynamon i miód, porządnie wymieszać. Z bułki wydrążyć środek i nałożyć nadzienie. Zapiekać w mikrofali nastawionej na 450V ok. 3-4 minuty (u mnie około 2).
Bułeczka wyszła naprawdę dobra, choć następnym razem chyba pokuszę się o zrobienie jej w piekarniku, zyska trochę więcej chrupkości.
Przepis zaczerpnięty z bloga Shaday
O, niemal już zapomniałam o tej bułeczce. ;) Ładne Ci wyszła.
OdpowiedzUsuńNie jadłam takiej jeszcze, ale zapowiada się świetnie :)
OdpowiedzUsuńLubię takie buły z niespodzianką ;D
OdpowiedzUsuńMusze kiedyś spróbować takiej bułeczki. :D Super śniadanko. ;)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować:).
OdpowiedzUsuńjuż drugi raz dzisiaj trafiam na ten przepis :D to chyba jakiś znak żeby ją zrobić hihi
OdpowiedzUsuńhttp://sia-ska.blogspot.com/