piątek, 18 listopada 2011

9.

Grahamka zapieczona z twarogiem, bananem, cynamonem i miodem. Reszta bułki z twarogiem i dżemem malinowym.



Przepis na jedną porcję:
  • Spora grahamka
  • ok, 50-60g twarogu (2 spore łyżki)
  • mały banan lub 1/2 dużego
  • szczypta cynamonu
  • łyżeczka miodu

Banana i twaróg rozgnieść widelcem, łącząc w jedną masę, Dodać cynamon i miód, porządnie wymieszać. Z bułki wydrążyć środek i nałożyć nadzienie. Zapiekać w mikrofali nastawionej na 450V ok. 3-4 minuty (u mnie około 2).

Bułeczka wyszła naprawdę dobra, choć następnym razem chyba pokuszę się o zrobienie jej w piekarniku, zyska trochę więcej chrupkości.

Przepis zaczerpnięty z bloga Shaday

6 komentarzy:

  1. O, niemal już zapomniałam o tej bułeczce. ;) Ładne Ci wyszła.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jadłam takiej jeszcze, ale zapowiada się świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię takie buły z niespodzianką ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. Musze kiedyś spróbować takiej bułeczki. :D Super śniadanko. ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. już drugi raz dzisiaj trafiam na ten przepis :D to chyba jakiś znak żeby ją zrobić hihi
    http://sia-ska.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie jakiś ślad :)